Teams: Gebruikers in teams groeperen

Configuratie > Teams

Teams :: Beheren

Door gebruikers in teams te groeperen, werkt u efficiënter door leiderschap binnen gebruikersgroepen aan te wijzen. In de toegangsconsole verschijnt elk team als een aparte wachtrij voor sessies.

Nieuw team toevoegen, bewerken, verwijderen

Maak een nieuw team aan, wijzig een bestaand team of verwijder een bestaand team. Als een team wordt verwijderd, worden de bijbehorende gebruikersaccounts niet verwijderd, alleen het team waartoe zij behoren wordt verwijderd.

Teams :: Toevoegen of bewerken

Algemene instellingen

Teamnaam

Maak een unieke naam aan om dit team te identificeren.

Codenaam

Stel een codenaam in voor integratiedoeleinden. Als u geen codenaam instelt, wordt er automatisch een aangemaakt.

Opmerkingen

Voeg commentaar toe om aan te geven wat het doel is van dit object.

Groepsbeleidslijnen

Let op eventuele groepsbeleidslijnen waardoor leden aan dit team worden toegewezen. Klik op de koppeling om naar de pagina Groepsbeleidslijnen te gaan om beleidsleden te verifiëren of toe te wijzen.

Teamleden

Zoek naar gebruikers om aan dit team toe te voegen. U kunt de rol van elk van de leden instellen op Teamlid, Teamleider of Teammanager. Deze rollen zijn van groot belang in de Dashboard-functie van de toegangsconsole.

Geef de bestaande teamleden in de onderstaande tabel weer. U kunt de weergegeven resultaten filteren door een tekenreeks in te voeren in het tekstvak Leden filteren. Ook kunt u de instellingen van leden bewerken of leden van het team verwijderen.

Ga naar Gebruikers en beveiliging > Groepsbeleidslijnen om ee groep gebruikers aan een team toe te voegen en die groep een of meer teams toe te wijzen in een bepaalde rol.

Opmerking: Voor sommige gebruikers zijn de opties Bewerken en Verwijderen uitgeschakeld. Dit gebeurt wanneer een gebruiker via een groepsbeleid wordt toegevoegd.

Klik op de koppeling voor het groepsbeleid om het beleid als geheel te wijzigen. Alle wijzigingen aan het groepsbeleid gelden voor alle leden van dat groepsbeleid.

U kunt ook individuen aan een team toevoegen en hun instellingen die ergens anders zijn gedefinieerd, overschrijven.

Teams :: Dashboard-instellingen

Een gebruiker kan binnen een team alleen andere gebruikers beheren die een lagere rol hebben dan hij of zij zelf heeft. Let er echter op dat rollen strikt binnen een bepaald team gelden, zodat een gebruiker in het ene team een andere gebruiker kan beheren, maar diezelfde gebruiker in een ander team niet kan beheren.

Teamleden vanaf Dashboard controleren

Als dit is ingeschakeld, dan kan een teamleider vanaf het dashboard met teamleden meekijken. Kies een selectie voor het Uitschakelen van de mogelijkheid tot meekijken of kies Alleen toegangsconsole om een teamleider of beheerder op de toegangsconsole van een teamlid mee te laten kijken. Meekijken is van toepassing op alle teamleiders en beheerders voor alle teams op de site.

Sessie bijwonen en overnemen in dashboard activeren

Als deze optie is aangevinkt, kan een teamleider de sessies van een teamlid bijwonen of overnemen. Ook kan een teammanager zowel teamleden als teamleiders beheren.